понеділок, 23 грудня 2013 р.

Година-спогад
                                     Голодомор - 33


Пам'ять нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Та багато сторінок вписано кривавим і чорним! Читаєш подумки і здригаєшся від жаху. Особливо вражають сторінки, де смертним шрифтом вкарбовано слова про голод. Голодомор  1932-1933рр.- одна з найстрахітливіших сторінок у новітній історії українського народу. І в пам'ять тих страшних подій   20 листопада у районній дитячій бібліотеці  було проведено  годину спогад
Голодомор -33 "Спинися, голову схили, в пам'ять жертв безкровної війни" Провідний бібліотекар Ковтун Ю.М. разом з  учнями 11 класу Софіївської ЗОШ №1  перегорнули сторінки українського народу в той період. І ще довго із покоління в покоління будуть передаватися спогади про тих, які залишили життя земне у пекельних муках.   
Пройдуть роки, минуть десятиліття, а трагедія 1933 року все одно хвилюватиме серця людей. І тих, кого вона зачепила чорним крилом, і тих, хто народився після тих страшних років. Вона завжди буде об'єднувати всіх живих одним спогадом, одним сумом, однією надією. Адже й нині живе у пам'яті народу прокляття тим, хто збиткувався над його долею і життям.      
                                                           

Немає коментарів:

Дописати коментар